Ruokaohjeita karpalosta

Salaatit

Nauris-appelsiini-karpalosalaatti
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon

6,000 kg  naurista
3,000 kg  appelsiinia
1,000 kg  karpaloa TAI
0,500 kg  kuivattua karpaloa

  1. Raasta nauris. Kutio appelsiini.
  2. Lisää karpalot. Jos käytät kuivattuja karpaloita, niin anna niiden tekeytyä vähän aikaa appelsiinipalojen joukossa.

 

Leivonnaiset

Rukiinen raparperipaistos
100 hengelle

5,000 kg  raparperia
0,800 kg  ruishiutaleita
0,750 kg  grahamjauhoja
0,130 kg  karpalojauhetta
1,900 kg  sokeria
0,900 kg  margariinia
2,500 l  vaniljakastiketta
0,025 kg  sitruunamelissaa

  1. Laita pakastetut raparperipalat voideltuihin GN 1/1-vuokiin (5kpl).
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää margariini ja nypi murumaiseksi seokseksi.
  3. Levitä seos tasaisesti vuokiin raparperipalojen päälle.
  4. Paista kiertoilmauunissa 180 asteessa n. 25 min.
  5. Leikkaa kypsä jäähtynyt piirakka annospaloihin. Yhdestä GN 1/1-vuoasta tulee 20 annosta.

Kastike:

  1. Vaahdota vaniljakastike
  2. Lisää kuivattu, hienonnettu sitruunamelissa ja anna maustua kylmässä
    n. 2 tuntia ennen tarjoilua.